miercuri, 7 aprilie 2010

În misiune 4-7

4. Privind cu ochii Marii Trimiteri

Habacuc 1:5Aruncaţi-vă ochii printre neamuri, şi priviţi, uimiţi-vă, şi îngroziţi-vă! Căci în zilele voastre voi face o lucrare, pe care n-aţi crede-o dacă v-ar povesti-o cineva!”

Trăim timpuri în care este bine de trăit. Sunt pe pământ mai mulţi creştini ca niciodată. Pavel avea dreptate: „cuvântul adevărului Evangheliei, care a ajuns până la voi şi este în toată lumea, unde dă roade şi merge crescând, ca şi între voi.” Coloseni 1:6

Un mod de a dezvolta o gândire globală este să priveşti ştirile cu ochii Marii Trimiteri. Oriunde este schimbare sau conflict, poţi fi sigur că Dumnezeu le va folosi pentru a aduce oamenii la El. oamenii sunt mai receptivi la Dumnezeu atunci când se află în tensiune sau tranziţie. Din cauza creşterii ratei schimbării în lume, tot mai mulţi oameni sunt deschişi la a primi vestea bună, acum mai mult ca oricând.

" Cel mai bun mod de a-ţi dezvolta o viziune a Marii Trimiteri este să te ridici şi să pleci într-un scurt proiect de misiune într-o altă ţară! "

Cum spune Dumnezeu către Habacuc: „aruncă-ţi ochii printre neamuri, uimeşte-te şi îngrozeşte-te, căci în zilele tale voi face o lucrare pe care n-ai crede-o dacă ţi-ar povesti-o cineva”, tot aşa ne spune şi nouă astăzi.

Cel mai bun mod de a-ţi dezvolta o viziune a Marii Trimiteri este să te ridici şi să pleci într-un scurt proiect de misiune într-o altă ţară. Nu există un înlocuitor potrivit pentru experimentarea realităţii unei alte culturi, trebuie să vezi personal cum stau lucrurile acolo. Încetează să-ţi discuţi şi să-ţi studiezi misiunea, ci, pur şi simplu, fă-o personal! Te provoc să te arunci în această aventură pentru a înţelege mai bine.

Stabileşte-ţi ca ţel să participi într-un proiect de misiune. Te provoc să faci economii sau orice altceva ar fi nevoie ca să poţi participa la o călătorie misionară pe termen scurt cât mai curând posibil. Orice agenţie misionară te poate ajuta să faci asta. Îţi va lărgi inima, îţi va extinde viziunea, îţi va mări credinţa, te va umple de o bucurie pe care nu ai experimentat-o niciodată. Ar putea fi punctul de cotitură al vieţii tale.

5. Roagă-te specific pentru anumite ţări

Psalmul 2:8 „Cere-Mi, şi-Ţi voi da neamurile de moştenire, şi marginile pământului în stăpânire!”

O modalitate bună de a gândi global este aceea de a te ruga specific pentru anumite ţări. Ia-ţi o hartă a lumii şi roagă-te pentru naţiuni pe nume. Biblia ne spune să cerem neamurile ca moştenire.

" Poate că oamenii îţi refuză dragostea sau îţi resping mesajul, dar sunt fără apărarea în faţa rugăciunilor tale. "

Rugăciunea este cea mai importantă unealtă pentru misiunea ta în lume. Poate că oamenii îţi refuză dragostea sau îţi resping mesajul, dar sunt fără apărarea în faţa rugăciunilor tale. Ca şi cu o rachetă intercontinentală, îţi poţi fixa ca ţintă inima unei persoane chiar dacă ea se află la 3 metri sau la 18.000 de kilometri distanţă.

Pentru ce ar trebui să te rogi? Biblia ne spune să ne rugăm pentru deschiderea oportunităţii de a mărturisi, pentru curajul de a vorbi, pentru cei care vor crede, pentru răspândirea rapidă a mesajului, pentru mai mulţi lucrători. Rugăciunea ne ajută să facem ce ne cere Dumnezeu şi ne face parteneri cu alţii, de-a lungul întregii lumi.

De asemenea, ne putem ruga pentru misionari şi pentru toţi cei implicaţi în recolta globală. Pavel le-a spus partenerilor săi: „Voi înşivă ne veţi ajuta cu rugăciunile voastre, pentru ca binefacerea făcută nouă prin rugăciunile multora să fie pentru mulţi un prilej de mulţumiri lui Dumnezeu pentru noi.! 2 Cor. 1:11

6. Schimbă scuzele cu gândirea creativă

Ieremia 1:7 „Dar Domnul mi-a zis: "Nu zice: ,Sunt un copil', căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite, şi vei spune tot ce-ţi voi porunci.”

" Dacă vrei să fii ca Isus trebuie să-ţi pese de ceea ce i-a păsat Lui mai mult, trebuie să ai inimă pentru lumea întreagă! "

Iată câteva scuze pentru a nu fi implicat în misiune:

  • „Nu vorbesc altă limbă decât a mea” (În original: „Nu vorbesc decât engleza”. Acesta este de fapt un avantaj în multe ţări în care milioane de oameni vor să înveţe engleza şi sunt nerăbdători să o vorbească)
  • „Nu am nimic de oferit.” Ba ai! Fiecare abilitate şi experienţă a ta te-a modelat ca să poţi să foloseşti aceste lucruri undeva.
  • „Sunt prea bătrân sau prea tânăr.” Cele mai multe agenţii misionare au activităţi potrivite pentru tine.

Chiar dacă Sara a pretins că este prea bătrână iar Ieremia că e prea tânăr, Dumnezeu a respins scuzele lor. „Nu spune asta”, a replicat Domnul, „pentru că tu trebuie să mergi unde te trimit Eu şi trebuie să spui ce-ţi spun Eu. Şi nu te teme de oameni, pentru că Eu voi fi Cel care îţi va purta de grijă.” (Ieremia 1:7,8)

Poate credeai că ai nevoie de o „chemare” specială din partea lui Dumnezeu, sau aşteptai după ceva experienţe sau simţiri supranaturale, dar Dumnezeu a spus mereu, în mod repetat, care este chemarea Lui. Dumnezeu nu vrea să folosească doar anumiţi oameni, El vrea să-i folosească pe toţi. Cu toţii suntem chemaţi să fim misionarii Lui. El vrea ca întreaga biserică să ia întreaga Evanghelie şi să o ducă lumii.

Dacă vrei să fii ca Isus trebuie să-ţi pese de ceea ce i-a păsat Lui mai mult, trebuie să ai inimă pentru lumea întreagă! Nu poţi fi mulţumit ca doar familia şi prietenii să vină la Isus. Sunt peste şase miliarde de oameni în lume, iar Isus vrea ca toţii fiii pierduţi să fie găsiţi.

Marea Trimitere este trimiterea noastră, a tuturor iar când îţi faci partea ta, găseşti secretul trăirii unei vieţi pline de semnificaţie. Isus a spus: „Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui” (Marcu 8:35)

7. Nu-ţi irosi viaţa cu lucruri temporare

2 Cor. 4:18 „Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd, sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd, sunt veşnice.”

Cele mai multe din lucrurile cu care ne irosim cea mai mare parte din timp şi energie nu mai contează nici măcar anul viitor, darămite pentru veşnicie! Nu-ţi da la schimb viaţa pentru lucrurile temporare!

„Ce permiţi să stea în calea misiunii tale?”

Isus a spus: "Oricine pune mâna pe plug, şi se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu." Luca 9:62 Pavel avertizează: „cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi de ea; căci chipul lumii acesteia trece”. 1 Corinteni 7:31

Ce permiţi să stea în calea misiunii tale? Orice ar fi, renunţă la acel lucru! Evrei 12:1: „…să dăm la o parte orice piedică…”

Cum putem face asta? În una din cele mai neînţelese afirmaţii ale Sale, Isus a zis: „Şi Eu vă zic: Faceţi-vă prieteni cu ajutorul bogăţiilor nedrepte, pentru ca atunci când veţi muri, să vă primească în corturile veşnice.” Luca 16:9

Isus nu a spus să ne cumpărăm prieteni cu ajutorul banilor! Ceea ce a spus este că ar trebuie să folosim banii pe care ni-i dă Dumnezeu pentru a aduce oameni la El. atunci, ei vor fi prieteni cu noi pentru eternitate, atunci când vom ajunge cu toţii în cer. Este cea mai bună investiţie financiară pe care am putea-o face!

Poate ai auzit deseori expresia: „nu duci nimic cu tine!” – dar Biblia spune că poţi trimite înainte comori, investind în oamenii care vor ajunge acolo! În 1 Timotei 6:19 citim: „ca să-şi strângă pentru vremea viitoare drept comoară o bună temelie pentru ca să apuce adevărata viaţă.”

[Purpose driven - Daily hope devotional], Copyright © 2010 Rick Warren. All rights reserved. Used by permission.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu