marți, 6 aprilie 2010

În misiune 1-3

1. Schimbat de la „întâi eu” la „întâi Dumnezeu”

„Apoi le-a zis: "Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” Marcu 15:16

Oamenii cu credinţă de tipul „întâi eu” întreabă: „Cum îmi poate face Dumnezeu viaţa mai confortabilă?” Ei vor să Îl folosească pe Dumnezeu pentru scopul lor în loc să se lase folosiţi de Dumnezeu pentru scopul Lui.

" Credincioşii de tipul „Dumnezeu întâi” ştiu că au fost mântuiţi să slujească şi sunt creaţi pentru o misiune.."

Credincioşii de tipul „Dumnezeu întâi” ştiu că au fost mântuiţi să slujească şi sunt creaţi pentru o misiune. Ei abia aşteaptă să primească o misiune personală, şi sunt încântaţi de faptul că slujesc lui Dumnezeu.

Bucuria, încrederea, entuziasmul lor sunt contagioase pentru că ei ştiu că pot face o diferenţă în viaţa altora. Ei se trezesc în fiecare dimineaţă aşteptându-se ca Dumnezeu să lucreze prin ei într-un mod proaspăt.

Ce tip de creştin vrei să fii?

Dumnezeu te invită să fii parte din cea mai mare, cea mai largă, cea mai importantă cauză din istorie: construirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Istoria este povestea Lui. El îşi zideşte familia pentru eternitate. Nimic nu contează mai mult şi nimic nu va dura mai mult.

Din cartea Apocalipsei ştim că misiunea globală a lui Dumnezeu va fi împlinită, odată Marea Trimitere va deveni Marea Împlinire. În ceruri, o mare mulţime de oameni, „din orice rasă, trib, naţiune sau limbă” va sta înaintea lui Isus Cristos şi I se va închina. (Apoc. 7:9)

Devenind credincios de tipul „Dumnezeu întâi” vei experimenta în avans puţin din ceea ce va fi cerul.



2. Gândind „întâi alţii” în loc de „întâi eu”

Fraţilor, nu fiţi copii la minte; ci, la răutate, fiţi prunci; iar la minte, fiţi oameni mari.” 1 Cor. 14:20

Biblia ne spune să nu mai gândim ca nişte copii. Ci să gândim ca oamenii maturi. Copiii se gândesc numai la ei. Adulţii se gândesc şi la alţii.

Dumnezeu porunceşte în Filipeni 2:4: „Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.”

" Începe să ceri ajutor Duhului Sfânt ca să te ajute să te gândeşti la nevoile spirituale ale necredincioşilor, oricând vorbeşti cu ei."

Desigur, asta este o întoarcere dificilă, pentru că toţi suntem în mod natural preocupaţi numai de noi înşine. Aproape orice reclamă ne încurajează să ne pese numai de noi. Singura modalitate în care reuşim să facem această schimbare de mentalitate este depinzând clipă de clipă de Dumnezeu.

Din fericire, El nu ne lasă să ne luptăm singuri cu aceasta. 1 Cor. 2:12 ne spune: „Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.”

Începe să ceri ajutor Duhului Sfânt ca să te ajute să te gândeşti la nevoile spirituale ale necredincioşilor, oricând vorbeşti cu ei. Practicând, poţi să-ţi dezvolţi obiceiul de a te ruga în tăcere pentru cei cu care ai de a face. Spune: „Tată, ajută-mă să înţeleg ce împiedecă pe această persoană să Te cunoască.”

Scopul tău este să înţelegi pe unde se află ei în călătoria lor spirituală şi să faci orice i-ar aduce cu un pas mai aproape de a-L cunoaşte pe Cristos. Poţi învăţa cum să faci acest lucru urmând sfaturile lui Pavel: „După cum mă silesc şi eu în toate lucrurile să plac tuturor, căutând nu folosul meu, ci al celor mai mulţi, ca să fie mântuiţi.” (1 Cor. 10:33)



3. Schimbând gândirea locală cu cea globală

Psalmul 67:2 „ca să se cunoască pe pământ calea Ta, şi printre toate neamurile mântuirea Ta!”

Dumnezeu este un Dumnezeu global. Întotdeauna Îi pasă de întreaga lume. „Căci atât de mult a iubit Dumnezeu lumea…. „ (Ioan 3:16) De la început El a căutat membri familiei Lui în toate naţiunile create de El. Biblia spune El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor” (Fapte 17:26)

Dumnezeu a făcut toate astea ca noi să Îl căutăm şi să Îl găsim pe El.

" Viaţa noastră este în mod crescând intersectată de moda, alimentaţia, muzica, sportul, distracţiile altor ţări. "

Multă parte a lumii deja gândeşte global. Cele mai mari conglomerate media sau de afaceri sunt multinaţionale. Viaţa noastră este în mod crescând intersectată de moda, alimentaţia, muzica, sportul, distracţiile altor ţări. Probabil multe din hainele pe care le purtăm şi multe din produsele alimentare pe care le consumăm sunt fabricate în alte ţări.

Suntem mai conectaţi decât realizăm iar Dumnezeu poate folosi toate aceste legături ca mijloace pentru noi ca să împlinim Marea Trimitere. Isus ne-a lăsat un model pentru această implicare: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului." (Fapte 1:8)

Ucenicii Lui trebuiau să ajungă la comunitatea lor (Ierusalim), la cei din ţara lor(Iudea), la alte culturi (Samaria) şi apoi în toate naţiunile (oriunde în lume). Notează că acestea se petrec simultan nu succesiv.

Suntem chemaţi să fim parte din toate cele patru grupuri într-un fel sau altul. Cum ai identifica tu aceste grupuri în comunitatea ta? În ce naţiune crezi că te-a chemat Dumnezeu să slujeşti într-un fel sau altul?



[Purpose driven - Daily hope devotional], Copyright © 2010 Rick Warren. All rights reserved. Used by permission.


VA URMA




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu